شادابی و سلامتی معجزه محصولات ارگانیک

در نگاه اول شاید این موضوع که محصولات ارگانیک معجزه سلامتی و شادابی را به ارمغان می آورند فقط یک شعار تجاری در جهت منافع تولیدکنندگان و فروشندگان این نوع از محصولات غذایی به شمار بیاید.

 اما داستان تغذیه در زندگی پر مشغله امروزی قصه پر غصه ایست که یکی از دلایل اصلی آن را می‌توان کمبود و یا عدم آگاهی نسبت به چرخه تولید محصولات غذایی دانست.

 انسان با هر نوع شیوه ای قادر به ادامه زندگی و تامین انرژی بدن خود خواهد بود ولی انتخاب سبک و نوع تغذیه سالم یا ناسالم با شماست.

ماجرا زمانی آغاز میگردد که پا از کانون گرم خانه و خانواده بیرون میگذاریم زیرا تا آن لحظه مادرها حواسشان به همه چیز هست. 

ماجرا با ورود به دانشگاه به عنوان دانشجو و تناول از غذاهای سلف و پس از این دوران اگر مشمول خدمت سربازی شوید با غذاهای پادگان‌ها ادامه می‌یابد این ماجرا با پایان خدمت و وارد شدن به عرصه کار و تلاش به اوج خود می رسد زیرا امروزه با توجه به سرعت بالای اطلاعات و ارتباطات و پیشرفت سریع تکنولوژی دیگر فرصتی برای یک تغذیه سالم نمی‌ماند و به اجبار استفاده از فست فودها، کنسروها و یا غذاهای آماده به عنوان یک راه حل مطرح می‌گردد و در بهترین شرایط از مواد غذایی با تاریخ مصرف‌های بلند مدت و افزودنی‌های غیرطبیعی و ناسالم برای پخت غذاها استفاده می‌شود. از سوی دیگر عدم فعالیت‌های بدنی و جسمانی نسبت به گذشته و مشغله‌های کاری و روزمرگی‌های یکنواخت و تکراری و همچنین تغییر اولویت جوامع انسانی در جهت کسب درآمد و رفاه بیشتر، بسیاری از افراد را مجاب کرده تا به بهانه نبود وقت و نداشتن فرصت در طول روز، سال‌ها بجای استفاده از محصولات ارگانیک و سالم از تغذیه ناسالمی برخوردار بوده و متاسفانه به هیچ گونه فعالیت بدنی و  ورزشی  هم گرایشی نداشته باشند.  

 این در حالی است که اگر مطلع باشیم این سبک از زندگی یک راه حل کوتاه مدت بوده و مشکلی را حل نخواهد کرد و موجب بروز بسیاری از مشکلات جدی، حتی امراض و بیماری‌های صعب العلاج می‌شود آنگاه شاید توجه بیشتری نسبت به سبک زندگی و نوع تغذیه خود انجام می‌دادیم.

سیستم های تامین امنیت غذایی

انسان‌ها پس از سال‌ها تولید محصولات کشاورزی به روش سنتی، امروزه به دلیل رشد سریع جمعیت جهان و کمبود منابع آب و خاک، همچنین به جهت افزایش تولید در واحد سطح و کاهش خسارت در برابر عوامل محیطی سیستم‌های کشاورزی جدیدی را جهت تهیه و تأمین امنیت غذایی خود ایجاد کرده‌اند.

  1. کشاورزی سنتی
  2. کشاورزی ارگانیک
  3. کشاورزی مدرن

از امن‌ترین، باکیفیت‌ترین و سالم‌ترین  محصولات غذایی، محصولات ارگانیک را می‌توان نام برد که ماحصل کشاورزی ارگانیک می‌باشند.

رازهای کشاورزی مدرن که با سلامت شما در ارتباط هستند

با افزایش جمعیت رو به رشد جامعه‌ی بشری و به دلیل بالارفتن امید به زندگی در اثر بهبود و پیشرفت خدمات بهداشتی باعث شد تا به منظور تأمین موادغذایی بیشتر  و با هدف کاهش مدت رشد و افزایش حداکثر عملکرد محصول در واحد سطح انقلابی در کشاورزی  با نام انقلاب سبز رخ دهد.

 با ظهور کشاورزی صنعتی و انقلاب سبز محصولات غذایی تجاری و متعارف در اواسط قرن بیستم  توانستند در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در کوتاه مدت با افزایش تولید محصولات کشاورزی، انسان را به تأمین تغذیه‌ی آینده‌ی خود مطمئن و دلگرم کنند.

این در حالی است که برای تولید محصولات کشاورزی  بیش از ۳۰۰ ترکیب شیمیایی مصنوعی و خطرناک از جمله آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها  به منظور کنترل آفات و حشرات و همچنین کودهای شیمایی برای حاصل‌خیز کردن خاک به منظور بالابردن میزان تولید در واحد سطح و افزایش درآمد استفاده می‌گردد و عدم توجه به تاثیرات بقایای این مواد شیمیایی در بدن انسان باعث بروز مشکلات جدی  و غیرقابل جبران در جوامع بشری و محیط زیست پیرامون شده است.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ۹۰ درصد قارچ‌کش‌ها، ۶۰ درصد سموم دفع آفات و ۳۰ درصد حشره‌کش‌ها سرطان‌زا بوده و علاوه برآن بقایای این مواد در محصولات کشاورزی باعث بروز مشکلات جبران ناپذیر در بدن انسان شده که در زیر به برخی از این موارد اشاره شده است.

  • نقص‌های مادرزادی
  • تولد نوزادان با وزن کم
  • اختلال در سیکل ماهانه‌ی زنان
  • سقط جنین
  • بلوغ زودرس یا دیررس
  •  یائسگی پیش‌رس
  • تغییر در رفتار جنسی
  • کاهش تعداد اسپرم مردان
  • کاهش باروری و یا ناباروری
  •  تغییر در سرعت متابولیسم
  • اختلال در سیستم غدد داخلی
  • آسیب به سیستم مغزی و عصبی
  • کاهش کارایی سیستم ایمنی بدن
  •  رشد تومورها و انواع سرطان
  • ضعف عضلانی
  • کاهش حافظه                                                                             

    کشاورزی تجاری با استفاده‌ی بی‌رویه و نامتعادل از کودها و سموم شیمیایی علاوه بر تخریب خاک و از بین رفتن میکروارگانیسم‌های زنده خاک و آلودگی آب‌های زیرزمینی، توان تولید و حاصلخیزی خاک کاهش یافته و نتیجه‌ی این سبک از کشاورزی، پایین آمدن کیفیت محصولات از نظر طعم و سلامت محصول می‌باشد. 

ارگانیک به چه معنی است؟

واژه organic  که از کلمه یونانی به لاتین organikos به معنی (عضو یا ابزار) منشأ گرفته و در سال 1831 میلادی به معنای (به دور از کود و آفت کش شیمیایی) به ثبت رسیده است.

این لغت در حوزه‌هایی مانند شیمی، زیست شناسی و دارو نیز معانی مرتبطی دارد.

محصولات ارگانیک حافظ سلامت انسان و محیط زیست

محصولات ارگانیک که می تواننذ شامل محصولات باغی، صیفی، زراعی همچنین محصولات لبنی و پروتئینی در چارچوب استانداردهای زیست محیطی باشند حاصل کشاورزی ارگانیک و پایدار بوده، که این سیستم تولید مبتنی بر مدیریت اکوسیستم بوده و بر حاصلخیزی خاک و سلامت گیاه و انسان متمرکز است.

در این روش تولید هیچگونه سموم دفع آفات، علف کش ها، قارچ کش ها و همچنین کودهای شیمیایی، فاضلاب‌ها، هورمون‌های رشد و دستکاری های ژنتیکی دخالتی نداشته و بجای این مواد از روش‌های زیست محیطی تحت سیستم کشاورزی ارگانیک استفاده می‌شود.

این نوع سیستم تولید محصولات غذایی باعث حفظ و گسترش سطوح ریشه در گیاه، بازسازی ومدیریت صحیح خاک، جلوگیری از آلودگی آب‌های زیرزمینی و بالا رفتن ظرفیت تولید مثل و تغذیه گیاهان در حد مطلوب می‌شود و در ضمن مهم‌ترین هدف آن حفظ سلامت انسان و ارزش‌های اکوسیستمی است.

این نوع نظام کشاورزی با شرایط اجتماعی، اقتصادی، منطقه‌ای و محلی سازگار می‌باشد.

محصولات ارگانیک یک تیر و دو نشان نظام کشاورزی

افزایش نیاز انسان به غذا و امنیت غذایی و رشد روز افزون جمعیت جهان از طرفی تخریب محیط زیست، آلودگی منابع آب و خاک و مشخص شدن لزوم حفظ منابع طبیعی به ویژه منابع طبیعی تجدیدناپذیر و ذخیره‌سازی آنها برای نسل‌های آینده موجب شد تا درنظام کشاورزی جهان تغییرات زیربنایی رخ داده وکشاورزی را از یک فرآیند پر نهاده به فرآیندی کم نهاده تبدیل نماید.

این سیستم نوین که به‌طور همزمان سلامت انسان و محیط زیست را در نظر گرفته و آمارها نشان از رشد سریع و تداومی همه‌جانبه در گسترش آن می‌دهند کشاورزی ارگانیک و پایدار نامیده می‌شود.

مطالعه‌ی ۱۰ ساله محققان بر روی گوجه فرنگی ثابت کرد: که میزان مواد مغذی و آنتی‌اکسیدانی مثل فلانوئیدها در گوجه‌فرنگی‌های ارگانیک دو برابر بیشتر از انواع معمولی است. جدیدترین یافته‌های محققان و دانشمندان نیز تاییدی است بر این باور قدیمی که هر چیزی طبیعی‌اش بهتر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *